Banky v ČR, úvěry, bankovní poplatky

Jak vyzrát na bankovní poplatky v platebním styku se Slovenskem?

V mé překladatelské agentuře často potřebuji platit na Slovensko překladatelům nebo naopak přijímat od slovenských firem peníze na bankovní účet. Bohužel platby v rámci mezinádorního platebního styku jsou zatíženy příliš vysokými poplatky (například Komerční banka si neváhá účtovat 1250 Kč za převod peněz do zahraničí), což je při placení menších částek obrovský problém. Proto jsem hledal způsob, jak platit na Slovensko s minimálními (rozuměj takřka nulovými) poplatky. A nakonec jsem našel jeden zajímavý produkt.

Pokud chcete platit na Slovensko bez poplatků, stačí si otevřít účet vedený ve slovenských korunách u družstevní záložny Fio. Pokud zadáte kód banky 2010, můžete na tento účet přijímat normálně platby z České republiky. Pokud zadáte kód banky 8330, můžete na tento účet přijímat platby ze Slovenské republiky ve slovenských korunách a neplatit přitom bankovní poplatky.

Fio, družstevní záložna má totiž pobočky v Čechách i na Slovensku a je členem obou místních platebních systémů. Proto lze peníze bez problémů převádět přímo bez nutnosti využít prostředníka a tudíž i bez nutnosti platit nekřesťanské poplatky.

Přidat komentář

Váš komentář

Banky v ČR, úvěry, bankovní poplatky | Příspěvky (RSS) and Komentáře (RSS)|