Banky v ČR, úvěry, bankovní poplatky

Jak si vybrat svoji banku?

Na českém trhu dnes působí desítky bank, které nás nesutále lákají pod svá křídla nabídkou speciálních produktů a balíčků.

Myslím si, že většina z nás se rozhoduje hlavně podle výše poplatků, které v Čechách patří k nejvyšším v Evropě.

Já osobně považuji kromě samotných bankovních poplatků za důležitý ukazatel také skutečnost, jaké služby daná banka poskytuje a za jakých podmínek. Často se totiž může ukázat, že i na první pohled drahá banka je pro naše potřeby výhodnější než banka, která sice neúčtuje žádné poplatky za vedení účtu, ale za každou odchozí platbu do jiné banky si strhne několik korun. 

Podle čeho se tedy rozhodovat při výběru banky?

  1. Podle služeb, které hodlám využívat - pokud budete využívat jenom výběr z bankomatů a na účet Vám přijde jednou měsíčně akorát výplata, je třeba taková mBank vhodným řešením, protože ušetříte na poplatcích a výběr z bankomatu máte zdarma. Pokud ale potřebujete platit do zahraničí a máte desítky příchozích a odchozích plateb, chcete volné peníze investovat, apod. bude lepší se poohlédnout jinde.
  2. Podle dostupnosti pobočky - pokud s jakoukoli změnou budete muset jezdit do 30 km vzdáleného okresního města, je lepší zůstat u banky, kterou máte v místě bydliště.
  3. Podle kvality a dostupnosti technické podpory - není nic horšího než 2 hodiny hledat informace na internetu, když je potřebuji zrovna teď, apod.

Jakou banku máte Vy a jak jste s ní spokojeni?

Komentářů (1)

ZagroškudlaOctober 21st, 2008 at 4:15 pm

Já osobně se řídím cenou poplatků. Banku mám akorát jako barák, kam mi chodí peníze ze zaměstnání. Platební kartu mám jenom k tomu, abych si mohl vybírat peníze z bankomatu.

Přidat komentář

Váš komentář

Banky v ČR, úvěry, bankovní poplatky | Příspěvky (RSS) and Komentáře (RSS)|